خواص هل برای سلامتی ، کاهش وزن و لاغری ، فشارخون ، معده، پوست

دمنوش طب 10 مارس 19 1,653 بازدید دسته بندی:

12 خاصیت شگفت‌انگیز هل برای سلامتی و طریقه‌ی مصرف آن

هل یک ادویه‌ی با طعم شدید و کمی شیرین است که بعضی افراد آن را با نعناع مقایسه می‌کنند.

پرورش و مصرف هل در هند آغاز شده است، اما امروزه در سراسر جهان در دسترس است و به‌عنوان مصرف درمانی و طعم‌دهنده به غذا استفاده می‌شود.

دانه‌ها، روغن‌ها و عصاره‌های هل دارای خواص دارویی چشم‌گیر بوده و از قرن‌ها پیش در پزشکی سنتی استفاده شده‌اند.

خواص هل

 

در اینجا 12 مزیت سلامت هل با حمایت از علم ذکر شده است.

1- خواص آنتی‌اکسیدان و دیورتیک آن، فشارخون را کاهش می‌دهد

هل برای افراد دارای فشارخون بالا مفید است.

در یک مطالعه، محققان 3 گرم پودر هل در روز به 20 بزرگ‌سال مبتلابه فشارخون بالا تجویز کردند. بعد از 12 هفته، سطح فشارخون به‌طور قابل‌توجهی به حد نرمال کاهش یافت.

وضعیت آنتی‌اکسیدان شرکت‌کنندگان در پایان مطالعه به میزان 90 درصد افزایش ‌یافته است. آنتی‌اکسیدان‌ها با کاهش فشارخون مرتبط است.

محققان همچنین معتقدند که این ادویه ممکن است به دلیل اثر دیورتیک آن باعث کاهش فشارخون شود، به این معنا که می‌تواند باعث افزایش ادرار و حذف آب اضافی بدن شما شود.

2- می‌تواند شامل ترکیبات ضد سرطانی باشد

ترکیبات هل می‌تواند به مبارزه با سلول‌های سرطانی کمک کند.

پودر هل میتواند فعالیت آنزیمی خاصی را که به مبارزه با سرطان کمک میکند، افزایش دهد.

این ادویه همچنین می‌تواند توانایی سلول‌های قاتل طبیعی برای حمله به تومور را افزایش دهد.

3- با توجه به اثرات ضد‌التهاب، از بیماری‌های مزمن محافظت کنید

هل غنی از ترکیباتی است که با التهابات مبارزه می‌کند.

التهاب زمانی رخ می‌دهد که بدن شما به مواد خارجی منتهی شود. التهاب‌ها گاهی ضروری و مفید هستند، اما التهاب طولانی‌مدت می‌تواند به بیماری‌های مزمن منجر شود.

آنتی‌اکسیدان‌هایی که در فراورده‌های هل یافت می‌شوند، از آسیب سلول‌ها و التهاب جلوگیری می‌کنند.

یک مطالعه نشان داد که عصاره‌ی هل در دوزهای 50-100 میلی‌گرم در کیلوگرم (23-46 میلی‌گرم در هر پوند) وزن بدن در مهار حداقل چهار نوع مختلف التهابی مؤثر بود.

مطالعه‌ی دیگری نشان داد که خوردن پودر هل باعث کاهش التهاب کبدی ناشی از رژیم غذایی با کربوهیدرات و چربی شد.

4- به مشکلات گوارشی ازجمله زخم‌معده کمک می‌کند

هل در طول هزاران سال برای کمک به هضم استفاده شده است.

اغلب با سایر ادویه‌های دارویی مخلوط می‌شود تا ناراحتی، تهوع و استفراغ را کاهش دهد.

یکی از ویژگی‌های تحقیق‌شده هل، درزمینه‌ی گوارشی مربوط به توانایی آن در درمان زخم‌ها است.

در مطالعه‌ای نشان داده شده است که تنها عصاره‌ی هل می‌تواند به‌اندازه‌ی کافی حداقل 50٪ از زخم‌معده را کاهش دهد یا آن را بهبود بخشد. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که هل هلوباکتر پیلوری که یک باکتری است که با پیشرفت بیشتر زخم‌معده ارتباط دارد را از بین برد.

در واقع، در دوزهای 5 – 7 – 15 میلی‌گرمی در کیلوگرم وزن بدن، عصاره‌ی هل مؤثرتر از داروهای ضد زخم معمول بود.

می‌توان از هل در آشپزی نه تنها برای طعم، بلکه همچنین برای افزایش هضم غذا استفاده کرد. ادویه‌ی هل متابولیسم را تحریک می‌کند، با توجه به خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد‌التهابی.

هل همچنین سیستم گوارشی را برای ترشح اسید صفراوی در معده تحریک می‌کند که علاوه بر کمک به هضم، به متابولیسم چربی مناسب نیز کمک می‌کند. هل همچنین از دیگر بیماری‌های دستگاه گوارش مانند ریفلاکس اسیدی، سوزش سر دل، اسهال و غیره جلوگیری می‌کند.

5- درمان تنفس بد و جلوگیری از ایجاد حفره‌ها

استفاده از هل برای درمان مشکلات تنفسی و بهبود سلامت دهان و دندان یک درمان باستانی است.

در برخی از فرهنگ‌ها، خوردن تنقلاتی با طعم هل پس از یک وعده‌ی غذایی رایج است؛ حتی تولیدکننده‌های آدامس نیز از هل در محصولات‌شان استفاده می‌کنند.

دلیل این‌که می‌توان از آن استفاده کرد، این است که می‌تواند منجر به نفس تازه‌ای شود که ممکن است با توانایی آن در مبارزه با باکتری‌های معمولی دهان ارتباط داشته باشد.

یک مطالعه نشان داد که عصاره‌های هل در مبارزه با پنج باکتری که می‌توانند باعث ایجاد حفره‌های دندانی شوند مؤثر بوده‌اند. در برخی از موارد، عصاره‌ها باعث جلوگیری از رشد باکتری‌ها تا 2.08 سانتی‌متر شد.

تحقیقات دیگری نشان می‌دهد که عصاره هل می‌تواند تعداد باکتری‌ها را در نمونه‌های بزاق 54 درصد کاهش دهد.

در کل هل دارای خواص ضد میکروبی است که باعث افزایش سلامتی دهان می‌شود. با توجه به یافته‌های مجله‌ی اروپایی دندان‌پزشکی عمومی، هل می‌تواند از پاتوژن‌های خوراکی مانند استرپتوکوک موتان محافظت کند. طعم هل حتی جریان بزاق را تحریک می‌کند و این می‌تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک کند.

خواص هل

6- اثر ضد باکتری دارد و عفونت را درمان می‌کند

هل همچنین دارای اثرات ضد باکتریایی خارج از دهان است و ممکن است عفونت را درمان کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که عصاره‌های هل و اسانس‌های آن دارای ترکیباتی هستند که با چندین نوع باکتری مبارزه می‌کنند.

تحقیقات آزمایشگاهی نشان داد که اسانس‌ها و عصاره‌های هل به همان اندازه و بعضی مؤثرتر از داروهای استاندارد در برابر E. coli و استافیلوکوک (باکتری‌هایی هستند که می‌توانند باعث مسمومیت غذایی شوند) هستند.

7- تنفس و استفاده از اکسیژن را بهبود می‌بخشد

ترکیبات هل باعث افزایش جریان هوا به ریه‌ها و بهبود تنفس می‌شود.

هنگامی‌که در آروماتراپی استفاده می‌شود، هل می‌تواند بوی تازه‌ای را تقویت کند که توانایی بدن شما را برای استفاده از اکسیژن در طول ورزش افزایش می‌دهد.

یک مطالعه از یک گروه از شرکت‌کنندگان خواست تا اسانس هل را یک دقیقه قبل از قدم زدن بر روی تردمیل برای فواصل 15 دقیقه‌ای وارد بدن کنند. جذب اکسیژن این گروه به میزان قابل توجهی افزایش یافت.

همچنین هل می‌تواند از طریق هموار کردن مسیر تنفسی باعث بهبود عملکرد تنفس و اکسیژن شود؛ بنابراین می‌تواند برای درمان آسم مفید باشد.

هل در مبارزه با علائم آسم مانند خس‌خس، سرفه، تنگی نفس و تنگی در قفسه‌ی سینه نقش دارد. این ادویه باعث می‌شود تنفس با افزایش گردش خون در ریه‌ها آسان‌تر شود. همچنین با التهاب مربوطه از طریق تسکین غشاهای مخاطی مبارزه می‌کند.

8- کاهش سطح قند خون

هنگامی‌که هل به‌صورت پودر مصرف می‌شود، می‌تواند قند خون خود را پایین بیاورد.

رژیم غذایی با چربی بالا و کربوهیدرات (HFHC) موجب افزایش قند خون می‌شود.

بااین‌حال، پودر هل می‌تواند به افرادی با رژیم غذایی ناسالم کمک کند و در افراد مبتلابه دیابت نوع 2 نیز اثر مشابهی داشته باشد.

در یک مطالعه بر روی بیش از 200 بزرگ‌سال مبتلابه این بیماری، شرکت‌کنندگان به گروه‌هایی تقسیم شدند که هر روز به مدت هشت هفته (29) چای سیاه یا چای سیاه را با سه گرم دارچین، هل یا زنجبیل مصرف كردند.

نتایج نشان داد که هل کنترل قند خون را بهبود بخشید.

9- حفاظت از کبد

عصاره‌ی هل می‌تواند باعث کاهش آنزیم‌های کبد، کلسترول شود.

همچنین از بزرگ شدن کبد و افزایش وزن کبد جلوگیری می‌کند که خطر ابتلا به بیماری‌های کبد چرب را کاهش می‌دهد.

10- اضطراب

عصاره‌ی هل می‌تواند از رفتارهای عصبی جلوگیری کند، به این دلیل که سطح بالای آنتی‌اکسیدان‌های خون به افزایش اضطراب و اختلالات روحی دیگر مرتبط است.

11- کاهش وزن

یک مطالعه بر روی 80 زن چاق، ارتباطی با مصرف هل و باریک شدن کمر را نشان داد.

12- می‌تواند از سکته جلوگیری کند

هل دارای خواص آرامش‌بخش عضلانی است و این می‌تواند به کاهش سکته کمک کند. همه‌‌ی چیزهایی که شما باید انجام دهید اضافه کردن یک قاشق چای‌خوری پودر هل به آب جوش است. اجازه بدهید حدود 15 دقیقه دم بکشد و سپس به‌آرامی نوش جان‌ کنید.

 خواص هل

فواید هل برای پوست

یکی از مزایای استفاده از هل این است که می‌تواند به شما پوستی مناسب بدهد. روغن و اسانس هل کمک می‌کند تا لکه‌های پوستی از بین برود و پوست‌تان رایحه‌ای دلپذیر داشته باشد.

شما می‌توانید محصولات مراقبت از پوست حاوی هل یا اسانس آن را خریداری کنید. همچنین شما می‌توانید پودر هل را با عسل مخلوط کنید و به‌عنوان یک ماسک صورت استفاده کنید.

هل حاوی ویتامین C است که یک آنتی‌اکسیدان قوی است و باعث می‌شود گردش خون را در سراسر بدن بهبود بخشد همچنین ترکیبات بسیاری از مواد مغذی موجود در هل می‌تواند گردش خون را بهبود بخشد که به‌طور مداوم باعث افزایش سلامت پوست می‌شود.

اسانس هل اغلب در لوازم آرایشی مخصوص لب به‌کار برده می‌شود و اثر لایه‌برداری برای لب‌هایی با پوست نازک را دارد و با تحریک پوست این ناحیه باعث صاف و نرم شدن آن می‌شود.
توصیه می‌شود قبل از رفتن به رختخواب، روغن هل را به پوست خود بمالید و صبح آن را بشویید.

ویتامین‌ها و مواد مغذی در هل

این ادویه‌ی شگفت‌انگیز مشتق‌شده از گیاهی است که به‌عنوان عامل ضدعفونت، پیش‌گیری از بیماری و تقویت سلامت شناخته می‌شود.

خواص درمانی روغن هل در بسیاری از داروهای سنتی به‌عنوان آنتی اسپتیک، ضد اسپاسم، گوارشی، دیورتیک، دفع ادرار، محرک، معده و تونیک استفاده شده است.

هل منبع خوبی از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. 100 گرم غلات حاوی 1119 میلی‌گرم از این الکترولیت است. پتاسیم جزء مهمی از مایعات سلولی و بدن است که به کنترل قلب و فشارخون کمک می‌کند. بدن انسان برای تولید گلبول‌های قرمز از مس استفاده می‌کند.

علاوه بر این، هل یک منبع عالی آهن و منگنز است. 100 گرم غلات حاوی 13.97 میلی‌گرم یا 175 درصد از آهن موردنیاز روزانه است. آهن موردنیاز برای تشکیل سلول‌های قرمز خون و متابولیسم سلولی موردنیاز است. منگنز عامل دیگری برای آنزیم، سوپراکسید دیسموتاز، یک داروی قوی رادیکال آزاد است.

علاوه بر این، این ادویه‌ی معطر غنی از بسیاری از ویتامین‌های حیاتی، ازجمله ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین C است که برای سلامتی مطلوب ضروری است.

استفاده دارویی

خواص درمانی هل در بسیاری از داروهای سنتی به‌عنوان آنتی‌بیوتیک‌های ضد انعقادی و موضعی و آنتی‌اکسیدان‌ها در کنار نقش سلامتی و جلوگیری از بیماری نقش دارد.

استفاده در آشپزی

به‌طورکلی، دانه‌های هل یکی از مواد موردنیاز در آماده‌سازی شیرینی و دسر هستند. غلاف آن را برای باز کردن دانه‌های زیرین آن با انگشتان دست یا استفاده از یک چاقوی کوچک باز کنید. سپس دانه‌ها را قبل از اضافه کردن به آشپزی، با استفاده از گوشت‌کوب یا آسیاب‌دستی خرد کرده (پودر شده) کنید. اغلب، در غذاهای خوش‌طعم هل را با غلاف آن ترجیح داده می‌شود که باعث می‌شود به نتیجه بهتری برسند زیرا پوست آن‌ها نیز حاوی مقادیر قابل‌توجهی از اسانس‌های گران‌بها است.

نکاتی برای استفاده از هل

در اینجا چند راهنمایی آماده‌سازی وجود دارد:

این ادویه به‌عنوان یک عامل طعم‌دهنده در غذاها، سوپ‌ها و نوشیدنی‌های پرطرفدار استفاده می‌شود.

پودر آن در تهیه‌ی غذاهای شیرین در بسیاری از کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هل و پسته به‌عنوان مواد طعم‌دهنده در بیشتر دسرها کاربرد دارد.

هل به‌عنوان یک پایه‌ی طعم‌دهنده برای تهیه‌ی چای، قهوه و نوشیدنی‌های سرد استفاده می‌شود.

نحوه‌ی استفاده از هل

هل عمدتاً با غلافش ذخیره می‌شود تا عطر و تازگی آن را حفظ کند. در هنگام استفاده طبق دستورالعمل‌ها، هل می‌تواند به شکل پیله‌ی خود استفاده شود درحالی‌که در آشپزی می‌تواند طعم و عطر به آن بدهد. برای دستورالعمل‌هایی که خواستار یک طعم بیشتر هستند، می‌تواند به شکل پودر به کار رود. پودر هل یک عامل محبوب در طعم دسرها و نوشیدنی‌ها است. پودر هل به‌سرعت عطروطعم خود را به خاطر از دست دادن سریع روغن‌های اسانس، از دست می‌دهد، درنتیجه توصیه می‌شود که پودر هل جدید را مطابق با نیازمندی‌ها در نظر بگیرید. پودر هل را می‌توان با باز کردن غلاف هل و خرد کردن دانه‌های درون آن با استفاده از هاون و دسته‌ی هاون به‌دست آورد، سپس این پودر را می‌توان برای طعم انواعی از غذاها به کار برد.

چای هل نیز به خاطر طعم شیرین و تند آن معروف است. چای هل همراه با مزه‌ی جذاب آن فواید سلامتی متعددی دارد که از زمان‌های قدیم آن را به نوشیدنی محبوبی در فرهنگ‌ شرقی تبدیل کرده است. چای هل می‌تواند به شکل دارویی برای افرادی تهیه شود که طرفدار نوشیدن چای یا دم‌نوش‌ها به‌جای مصرف قرص‌های شیمیایی هستند. غلاف هل برای استخراج دانه‌ها باز می‌شود و سپس به شکل پودر خرد می‌شود و در آب جوش ریخته می‌شود تا تمام روغن‌های اسانس را در داخل آن آزاد کنند. چای هل به‌عنوان کمک‌کننده‌ی گوارشی و عامل سم‌زدایی شناخته شده ‌است. هم‌چنین به کاهش علائم سرماخوردگی با عمل روی سینه و سینوس‌ها کمک می‌کند.

با چای سیاه و هل نیوشا آشنا شوید. این چای مخلوطی از چای سیاه و هل می باشد.

با چای ماسالا نیوشا بیشتر آشنا شوید. این چای مخلوط چای سیاه، هل، زنجبیل، دارچین و میخک است.

 

دیدگاهی بنویسید
نیوشا
0